6023 kanaal

Martin Snuverink
Senior Zoeker
Berichten: 1479
Lid geworden op: di mar 04, 2008 11:07 pm

Bericht door Martin Snuverink »

Knap gevonden, Peter.
Dit is dus de Verlengde Hoogeveense Vaart.
De horizontale witte balk in de verte blijkt tóch van een ophaalbrug te zijn. De platte brug blijkt -zoals Sjoerd al heeft verklaard – tóch een spoorbrug te zijn en die brug blijkt toch haaks op de vaart te liggen. Ik herken nu ook dat het een draaibrug is, thans hefbrug.
Zoals ik opmerkte is de foto genomen vanaf een zekere hoogte en die was boven de kade. Dit was vanaf de laad- en losinstallatie van de Coöperatieve Aardappelmeelfabriek Excelsior aan de Trekkenweg. Zie https://www.postcardsfrom.nl/index.php?p2=4157, 2e foto.
Van de molen Nooitgedacht is helemaal links nog juist een onopvallend donker randje te zien tussen het huis met schuin dak en de kegelvormige zandhoop.
Nu is ook duidelijk waar het brugdek voor dient: voor de nieuwe ophaalbrug over de ingang van Spoorweghaven III in aanleg. Het gaat om de brug in http://drentsarchief.nl/beeldbank/241ed ... ?width=640.
Dit geeft ook meer duidelijkheid over de datering van de foto: circa 1958 - 1959.
Arnold Tak
Berichten: 13752
Lid geworden op: vr feb 01, 2008 4:25 pm

Veenoord, Verlengde Hoogeveense Vaart, Trekkenweg - Van Goghstraat

Bericht door Arnold Tak »

een illuster gezelschap toppuzzelaars heeft de uitdaging opgepakt en weer succesvol volbracht. Het was Martin die Hoogeveense Vaart liet vallen, Peter zocht er de juiste plek bij. Sjoerd liet ons weer meegenieten van zijn uitgebreide spoor- en spoorwegkennis. Wat een genot om jullie gezoek in stille bewondering op de voet te mogen volgen. Heren, het was me weer een waar genoegen.
Plaats reactie

Terug naar “Opgeloste zoekplaatjes in Drenthe”